Din personlige PT

Øystein Lillesand

GameUP PT Øystein

En varm junidag i 1965 ble jeg født på St. Olavs hospital i Trondheim som yngstemann i en søskenflokk på 4. Oppvokst på gård, drev foreldrene mine med gris, korn, skog, jordbær og bringebær. Mor Anni stelte med  bærplukkere, hus, mat og oss barna, mens far Petter hadde ansvar for alt utenom huset. Alle barna måtte hjelpe til på gården fra vi kunne gjøre nytte for oss.

Som barn var jeg svært tynn og spe som barn. Jeg hadde en medfødt misdannelse i brystregionen som var av dødelig type. Brystet vokste ikke som det skulle, det ble derfor så trangt for hjertet, at jeg stadig vekk besvimte når jeg var i fysisk aktivitet. Som 7 åring ble jeg operert for traktbryst med suksessrikt utfall.

Av aktiviteter var det spesielt friidrett og fotball jeg utpekte meg positivt, og ble spesielt god i å løpe fort over korte distanser. Far introduserte meg for fiske tidlig alder, og allerede som 8-9 åring var jeg en ivrig sjøfisker. Interessen har siden den gang økt, om mulig, hvert år. Nå er det laksefiske som er den store lidenskapen.

Jeg sto konfirmant i 1979, og gikk deretter 1 år på Grunnkurs Landbruk på Kvål. Etter dette var det behov for hjelp på gården, så de påfølgende 2-3 årene jobbet jeg hjemme på gården før jeg tok agronom utdanningen på Skjetlein. På nytt gikk turen hjemover for å jobbe med far på gården.

Jeg begynte å trene styrke som 17 åring på grunn av sterke ryggsmerter. Da var det ikke mange treningssenter, så jeg tok buss fra Malvik til Trondheim. Selv om jeg hadde som mål å få en frisk rygg, ble jeg raskt tatt av inspirasjonen av å se på de store gutta på gymmet og fikk en fascinasjon for muskler og muskulatur generelt.

I 1984 traff jeg Sonja, kjærligheten i mitt liv, på et treningssenter i Trondheim. Vi giftet oss i 1990 og i 1993 kom sønnen Vegard til verden.

Da jeg overtok gården i 1991 drev vi tradisjonelt med de aktivitetene som min far og farfar hadde drevet med. I 1995 slutta vi med gris og jordbær, og bestemte oss for å bygge om låven til treningssenter. Den 23. september 1995 ble Lillesand treningsstudio åpnet på Midtsand i Malvik kommune. Både Sonja og jeg tok samme året helsestudioinstruktør utdanning gjennom Norges Helsestudioforbund. Vi drifter treningssenteret sammen og har siden åpningen tatt omtrent det meste av kurs og utdanning innen trenings- og kostholds sektoren. Vi jobber begge som personlig trener.

Jeg er også gruppeinstruktør i bl.a. Spinning, TRX, BootCamp, men siden 2008 har jeg hovedsaklig jobbet som personlig trener. Jeg holder kurs og foredrag om trening og kosthold. I tillegg har jeg både arrangert og vært innleid på en ukes treningsreise til Syden flere år. Dette er veldig populært og man kan kombinere ferie og trening sammen med treningsvenner.

Fra jeg startet å trene styrke fra jeg var 17 år, tok det meg 7 år før jeg stilte i min første bodybuilding konkurranse i Oslo Grand Prix. Selv om jeg da som 24 åring og 67 kg fikk sisteplass, ga det definitivt mersmak. Totalt har jeg stilt i 11 bodybuilding konkurranser, hvor siste var i 2013. Jeg trekke frem 4. plass i Oslo Grand Prix i 2009, som et definitivt høydepunkt og min beste prestasjon.

Lillesand Treningsstudio Atletklubb ble startet i 2005. Gjennom denne klubben har jeg fulgt opp omkring 30 aktive utøvere med trening og kosthold, både damer og herrer. Det har gitt mange gode erfaringer og fine opplevelser.

Siden 2017 har mitt fokus endret seg på bakgrunn av etterspørsel av min kompetanse innen ernæring og trening. Fedme og inaktivitet er et stort problem på landsbasis, ikke bare i Norge, men verden generelt. Gjennom GameUp.no skal jeg vise dere historier om hvordan man kan endre livsstil og vekten. Jeg har gjennom mange år opparbeidet meg betydelig kompetanse og kan trygt veilede folk gjennom store og små endringer.